Špargljevo vino

Špargljevo vino seveda ni vino narejeno iz špargljev, ampak vino, ki se poda k špargljevim jedem. Komisija vinskih strokovnjakov pod okriljem Zavoda SloVino že od leta 2004 vsako leto izbere vina, ki se podajo k špargljevim jedem. Letošnji izbor si lahko ogledate tukaj.

Eno od letos izbranih špargljevih vin je tudi Laški rizling Vinarstva Gaube, ki je doma na Špičniku (občina Kungota). Do vinogradniške družine Gaube nas pripelje ena najpogosteje fotografiranih cest v Sloveniji in sicer tista, ki izriše lep srček med griči z vinogradi. Poleg dobrih vin nudijo tudi domačo hrano, med drugim tudi šparglje lastne pridelave. Zato si poleg špargljevega vina lahko privoščimo špargljeve jedi iz čisto svežih domačih špargljev.

Laški rizling Gaube

In kakšna vina se najbolje podajo k špargljevim jedem? Gospod Alojzij Gaube nam je prijazno pojasnil, da takšna vina ne smejo biti preveč aromatična in ne (pre)sladka, primerna so bolj suha vina z zeliščno noto oziroma s travnato, nežno zeleno noto. In ne pozabimo, vino je dopolnilo hrani.

Komentiranje zaprto.