Piškotki na spletni strani

Spletno mesto www.aspega.si, s katerim upravlja ASPEGA Iztok Vidic s.p., uporablja piškotke

Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabn iki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Piškotki niso škodljivi saj ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

Kateri so piškotki na tej strani

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

V tabeli spodaj, so navedeni piškotki, ki se vam namestijo ob obisku naše spletne strani in kakšne podatke zbirajo oz. čemu so namenjeni.

__utmc Je piškotek servisa Google Analytics, ki se namesti ob obisku te spletne strani v kolikor dovolite njegovo namestitev. Uporablja se za merjenje obiskanosti spletne strani ter prikaz gledanosti podstrani. Piškotek ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in je namenjeni zgolj za našo lastno uporabo s katero izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Je sejni poškotek in se odstrani v trenutku zaprtja brskalnika.
__utmz Je piškotek servisa Google Analytics, ki se namesti ob obisku te spletne strani v kolikor dovolite njegovo namestitev. Uporablja se za merjenje obiskanosti spletne strani ter prikaz gledanosti podstrani. Piškotek ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in je namenjeni zgolj za našo lastno uporabo s katero izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Čas trajanja piškotka je 6 mesecev
__utmb Je piškotek servisa Google Analytics, ki se namesti ob obisku te spletne strani v kolikor dovolite njegovo namestitev. Uporablja se za merjenje obiskanosti spletne strani ter prikaz gledanosti podstrani. Piškotek ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in je namenjeni zgolj za našo lastno uporabo s katero izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Čas trajanja piškotka je približno 30min
__utma Je piškotek servisa Google Analytics, ki se namesti ob obisku te spletne strani v kolikor dovolite njegovo namestitev. Uporablja se za merjenje obiskanosti spletne strani ter prikaz gledanosti podstrani. Piškotek ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in je namenjeni zgolj za našo lastno uporabo s katero izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Čas trajanja piškotka je 2 leti.
cc_analytics Je piškotek, ki se namesti ob potrditvi, da ste bili seznanjeni in ste razumeli ter se dovolili uporabo piškotkov na tej spletni strani. So nujni za pravilno delovanje in jih ni mogoče odstraniti. Lahko pa spremenite njihove vrednosti preko spodnjega gumba Nastavitev zasebnosti. Njihov čas trajanja je 1 leto.

Vrsta spletnih piškotkov

Trajni piškotki

Ostanejo shranjeni tudi ko uporabnik zapre brskalnik ter zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo lahko za shranjevanje informacij o registraciji, izbiri jezika ali analiziranje prometa. Ti piškotki so lahko shranjeni več dni, mesecev ali let.

Začasni piškotki

Ostanejo shranjeni dokler uporabnik ne zapre ali zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij. Te informacije so lahko izdelki v nakupovalnem vozičku, večja varnost pri spletnem bančništvu ali informacije o obisku spletnega mesta.