Prijetno jesensko druženje

V soboto 26. septembra je bil v Vrtnarski hiši na Rudniku Jesenski dan odprtih vrat. Kot vedno je bil dan nadvse prijeten in je v dobri družbi hitro minil.

Jesenski dan odprtih vrat 2015

Jesen je čas za sajenje česna, zato smo na dnevu odprtih vrat predstavili našo ponudbo semenskega česna z izborom kakovostnih in preizkušenih sort: ‘Garpek’ (zgodnji jesenski), ‘Garcua’ (jesenski), ‘Gardacho’ (jesenski) in ‘Gardos’ (spomladanski).

Aspega semenski česen

Ponudili smo tudi konzumni česen lastne pridelave, aromatično spomladansko sorto česna, ‘Gardos’.

Aspega konzumni česen

Osrednji dogodek dneva odprtih vrat je bila predstavitev knjige, ki je nedavno izšla in sicer je Matic Sever (Trajnice Carniola) predstavil svojo knjigo »Vroče kombinacije«. V njej so prikazane zasaditve trajnic, s katerimi bo vrt lep kljub vse pogostejšim sušnim in vročim obdobjem. Kombinacije trajnic je privlačno poimenoval: Bakrena pot, Jagode s smetano, Jesensko ozvezdje, Sprehod po belem, Vrtna srebrnina… če naštejemo le nekatere.

Matic Sever

Ekološki vrtiček Jerneje Jošar (Cvetlična) je zanimiv tudi jeseni, ko se poletna bujnost poleže in obiskovalci so si ga z zanimanjem ogledovali in ob tem prisluhnili Jernejinim nasvetom in izkušnjam.

Jerneja Jošar

Skrbno načrtovan vrt je tudi jeseni lahko vir sveže zelenjave...

Jesenski pridelki

Med pohajkovanjem po vrtu pa se prileže še kakšen prigrizek… sladko grozdje, česnovi slani piškotki in slastno pecivo…

Jesenski dan odprtih vrat 2015

Komentiranje zaprto.