Naročanje semenskega česna

Letošnji pridelek česna se suši na zračnih, senčnih mestih ali pa smo ga že pojedli oziroma prodali kot sveži česen. Če smo sadili več sort, porabimo najprej tiste, ki se slabše skladiščijo, tiste z dobro skladiščno sposobnostjo pa ustrezno shranimo. Zato je pomembno, da sort česna med pobiranjem in sušenjem ne pomešamo.

Sedaj že tudi vemo, katere sorte so nam bolje uspevale, katere so nam bolj všeč in tako se bomo lažje odločili, katere bomo jeseni ponovno sadili. Skrbno izberemo zemljišče, na katero bomo sadili česen, saj je kolobar pri gojenju česna zelo pomemben. Priporočljiv je vsaj 3 do 4 letni kolobar. Ugodna predhodna kultura so plodovke, korenovke, solatnice in jagode, neprimerne so čebulnice in kapusnice. Pomembno je tudi, da izbrano zemljišče ne gnojimo s hlevskim gnojem, saj ga česen ne prenaša dobro.

Semenski česen lahko naročite že sedaj ter si tako zagotovite izbrane sorte česna. Več o sortah v naši ponudbi si lahko preberete tukaj. Podrobnosti glede naročanja semenskega česna pa najdete na naslednji povezavi: Naročilo semenskega česna.

Komentiranje zaprto.