26. 5. 2018 Ogled in predstavitev »JAGODNEGA SORTNEGA POSKUSA«, ob 10.00 Lokacija: Aspegino poskusno polje na robu Ljubljane Predstavitev jagodnih sort v Aspeginem nasadu (posajenih je 22 sort), z degustacijo in ocenjevanjem. Predstavili bomo tudi gojenje in pridelavo jagod.
23. 5. 2018 Ogled in predstavitev »ČESNOVEGA SORTNEGA POSKUSA«, ob 10.00. Lokacija: Aspegino poskusno polje na robu Ljubljane Ogled Aspeginega nasada česna, v katerem je posajenih 12 sort, s predstavitvijo sort in tehnologije pridelave česna. Več o dogodku je napisano tukaj.
16. 5. 2018 Predavanje »ZASNOVA EKOLOŠKEGA NASADA ŠPARGLJEV«, ob 9.45. Lokacija: Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska 97, 3000 Celje ŠHVU tradicionalno prireja XVIII. Dan špargljev. Predavanje Iztoka Vidica (Aspega) o špargljih bo del zanimivega programa tega dne. Na sporedu sta tudi voden ogled šolskega nasada špargljev in degustacija špargljevih jedi.
24. 4. 2018 Delavnica »PRIKAZ SAJENJA IN POBIRANJA ŠPARGLJEV«, ob 10.00. Lokacija: Sadna drevesnica Studenec, Studenec 48, 1260 Ljubljana – Polje Na delavnici bomo pokazali kako posaditi šparglje, kako pobirati pridelek špargljev in se podrobneje seznanili z gojenjem špargljev. Delavnico bo vodil Iztok Vidic (Aspega).
21. 4. 2018 Vabljeni na pomladni »DAN ODPRTIH VRAT v Vrtnarski hiši na Rudniku«, 9.00 – 14.00. Lokacija: Vrtnarska hiša na Rudniku, Jurčkova cesta, Ljubljana. Pestri ponudbi podjetij Trajnice Carniola in Cvetlična, ki domujeta v Vrtnarski hiši, se bo pridružila še dodatna ponudba gostujočih udeležencev. Naš prispevek k pestrosti ponudbe bodo sadike špargljev in jagod ter šalotka za sajenje. Pridružite se nam.
7. 3. 2018 Predavanje »JAGODE« Lokacija: Biotehniška fakulteta, velika predavalnica (Jamnikarjeva 101, Ljubljana) Predavanje je namenjeno članom Sadjarskega in vrtnarskega društva v Ljubljani. Predavatelj: Iztok Vidic, Aspega.
15. 1. 2018 Članek »ŠALOTKA – srce francoske kuhinje« v reviji Rože & VRT V februarski številki revije Rože & VRT predstavljamo šalotko: kako se razlikuje od čebule, kako jo gojimo in kako jo uporabljamo (avtorica Katja Puncer, Aspega). Članek lahko preberete tukaj.