Dogodki

Znanja ni nikoli dovolj in je vedno dobrodošlo, zato vas vabimo na predavanja, delavnice in predstavitve, kjer bomo znanje delili z vami. Če želite prejemati obvestila o dogodkih, nam to sporočite na info@aspega.si in dopišite, če vas zanima samo določena tema (šparglji, česen, šalotka, jagode). Več o dogodkih si preberite v novicah.

22. 10. 2019  Strokovno srečanje »DAN ŠPARGLJA IN ZELIŠČ« ob 9. uri.
Lokacija: Metlika in okolica (gl. program)
Na špargljišču kmetije Žugelj bo Iztok Vidic (Aspega) skupaj s kmetijsko svetovalko KGZS in pridelovalcem špargljev predstavil gojenje te kulture. Sledi krajše predavanje Iztoka Vidica na to temo, nato sledi zeliščni del dneva.
Program dneva si lahko ogledate tukaj. Vabljeni.

14. 5. 2019  Sestanek strokovne skupine za vrtnarstvo KGZS
Lokacija: Aspegino poskusno polje v Obrijah v Ljubljani
Strokovni ogled Aspeginih sortnih poskusov: česen (5 sort), šalotka (7 sort) in čebula (10 sort). V primerjalnem sortnem poskusu imamo posajenih tudi 11 sort jagod.
Nadaljevanje z ogledom špargljišč na robu Ljubljane.

16. 4. 2019  Delavnica »PRIKAZ SAJENJA IN POBIRANJA ŠPARGLJEV« ob 10. uri.
Lokacija: Sadna drevesnica Studenec (KGZS), Studenec 48, 1260 Ljubljana – Polje
Na delavnici, ki jo bo vodil Iztok Vidic (Aspega), bomo praktično pokazali kako posaditi šparglje, kako pobirati pridelek špargljev in seznanili se bomo s tehnologijo gojenja špargljev. Vabljeni vsi, ki vas zanima gojenje špargljev.

20. 2. 2019  Članek »ŠPARGLJI tudi na domačem vrtu« v reviji Zeleni raj
V marčevski številki vrtnarske revije ‘Zeleni raj’ pišemo o špargljih, kako jih posaditi in gojiti tudi na domačem vrtu (avtor: Iztok Vidic, Aspega).

Arhiv dogodkov 2018

Arhiv dogodkov 2017

Arhiv dogodkov 2016

Arhiv dogodkov 2015

Arhiv dogodkov 2014